Tips voor het maken van Sinterklaas Surprises

  1. De belangrijkste tip voor het maken van Sinterklaas Surprises is: Begin op tijd ! 
    Je hoeft niet per se heel vroeg te beginnen met het knutselen zelf, maar wel met het nadenken over je surprise. Je kunt beter goed nadenken voor je begint dan dat je gehaast op het laatst nog iets in elkaar moet knutselen.
  2. materialen knutselenVerzamel tijdig diverse materialen: doosjes, kokers, karton, doppen en kurken en andere bruikbare materialen zodat je allerlei verschillende dingen hebt liggen en je dus meerdere mogelijkheden hebt. Spullen als gekleurd papier, lijm of ijsstokjes kun je nog makkelijk kopen als je een plan hebt gemaakt.
  3. Als je niet heel erg goed in knutselen bent (ben je wellicht niet als je deze pagina leest): houd het simpel ! Het is vaak beter om een eenvoudig idee goed uit te werken, dan een moeilijk idee uit te voeren die vervolgens half mislukt.
  4. Bedenk iets toepasselijks: waar houdt de ontvanger van: lezen, zwemmen, reizen, voetbal, gamen, fietsen, een bepaald land, een dier, etc?

En combineer tip 4 met tip 3: Houdt iemand erg van Frankrijk, dan zou je bijvoorbeeld een Eiffeltoren kunnen maken. Dat kan erg leuk zijn, maar als je geen goede materialen hebt e/o niet erg handig bent misschien ook iets te lastig. Dus denk dan bijvoorbeeld aan een boek over Frankrijk of desnoods gewoon de Franse vlag als je het heel eenvoudig wilt of moet houden.

Meer suggesties:

Voor sporters kun je denken aan een (vrij platte) doos met daarop een sportveld met lijnen en doeltjes of een net voor tennis of volleybal.

Voor dierenliefhebbers zijn er eenvoudige mogelijkheden voor paarden, honden, katten, etc.

Als je het voor een liefhebber van spelletjes simpel wilt houden, dan creëer je eenvoudig een dobbelsteen of een speelkaart (hartenaas, ruitenboer o.i.d.). En voor online games is een laptop niet al te ingewikkeld (zie ook hierboven).

Voor een kind dat beter zijn/haar tanden moet poetsen (of dat juist al heel goed doet) maak je eenvoudig een elektrische tandenborstel van een afwasborstel en een doos of koker.

En voor een boekenwurm kun je vrij eenvoudig een boek knutselen. Genoeg mogelijkheden dus. Denk niet te moeilijk, begin op tijd, vooral met het verzamelen van materialen.