Categorie: Sinterklaas

Sinterklaas surprises knutselenIn deze categorie vind je voornamelijk posts m.b.t. knutselwerken die speciaal als surprise voor de Sinterklaas-viering zijn gemaakt of waarvan het idee goed bruikbaar is voor een Sinterklaas surprise.

Mijn favorieten zijn een zwembad, Ajax klok en een gymzaal of turnzaal.

Surprise paard rijden

Vandaag vieren we sinterklaas op school. Voor mijn vriendinnetje heb ik als surprise een paardenbak met stallen gemaakt. Zij is een echte paardenliefhebber en gek op paardrijden.

paardenbak

Ik heb het manege Ponyspoor genoemd.

Van een doos en ijsstokjes heb ik een bak gemaakt. De bodem heb ik ingesmeerd met lijm en daar zand op gedaan en daarna daar weer wat los zand op. Van oranje notitieblaadjes en wit plakband heb ik pionnen gemaakt. Ook heb ik de acht letters  A, F, B, M, C, H, E, K opgeplakt.

Van een houten kistje en een paar paardenfoto’s heb ik stallen gemaakt. De paarden in de stallen heten Martin Garrix, Marilyn Monroe en Alastor, net als op manege De Ruif.
De paarden en poppetjes in de bak zijn van lego friends.

Sinterklaas Surprise Turnen

Vorig jaar heb ik met Sinterklaas op school van mijn klasgenootje een mooie gymzaal met turntoestellen gekregen. Ik had namelijk op mijn lootje geschreven dat ik van turnen (en zwemmen) houd. Ik vond hem erg mooi en was er heel blij mee.

turnen surprise
De surprise is gemaakt van een doos, blauw pakpapier, ijsstokjes en andere stokjes en wat rode en blauw lapjes. Daarmee heeft hij de brug, de balk, de mat en de trampoline geknutseld. Gelukkig kon de doos gewoon open, zodat de surprise heel bleef toen ik het cadeau er uit haalde. Er zat een magic snake puzzle in.
Lees Meer….

Sinterklaas Surprise Zwemmen

Voor het vieren van Sinterklaas op school heb ik een zwembad gemaakt, want degene die ik had getrokken met lootjes trekken is gek op zwemmen.

surprise zwemmen
Het zwembad is gemaakt van een oude doos, wit en blauw karton, piepschuim en een oud lego poppetje en trappetje. Van het piepschuim heb ik de randen, startblokken, een podium en de duikplank geknutseld. Van wit papier en een rode stift heb ik de lijnen voor het zwembad gemaakt. De zijkanten van de doos heb ik nog wat versierd met printjes van vissen, duikers die zwemmen en duikboten. Aan een zijkant had ik een luikje gemaakt zodat de surprise niet kapot hoefde om het cadeautje er uit te halen. De kinderen in de klas vonden mijn surprise erg mooi. Lees Meer….

Dobbelsteen knutselen

Dobbelsteen makenEen tijdje geleden had ik van een vierkante doos een leuke dobbelsteen geknutseld. Helaas was deze kwijt geraakt.

Met Sinterklaas heeft mijn vader als surprise een dobbelsteen voor me gemaakt van een witte doos en met zwarte stift, zodat ik weer een nieuwe heb.

De dobbelsteen die ik zelf had gemaakt was van een vierkante doos met tekst en afbeeldingen. Dus daar had ik eerst wit papier opgeplakt en daarna daar weer gekleurde rondjes opgeplakt.

Let wel goed op dat de vlakken kloppen: de 6 zit tegenover de 1, de 5 tegenover de 2 en de 4 tegenover de 3.

Als de doos niet helemaal vierkant is kun je één zijkant gewoon met een goede schaar wat korter maken. Lees Meer….

Sinterklaas Surprise Ajax Klok

Onderstaande Sinterklaas surprise heb ik niet zelf gemaakt. Die heeft mijn vader gemaakt voor mijn nicht, maar ik vond hem erg mooi. Zij is groot fan van Ajax en wilde een Ajax klok hebben.
Mijn vader heeft toen met stevig papier, stickers (voor de sterren en cijfers) en een paar printjes deze Ajax klok voor mijn nicht geknutseld.

Ajax Klok Sinterklaas Surprise

In de surprise zat alleen een batterij voor een klok. Lees Meer….

Pietenhuis

Een paar jaar geleden heb ik van mijn oma een speelgoedhuis voor Sint en Piet gekregen.

Pietenhuis Sinterklaas huis

Het is een huis gemaakt van dik karton met leuke sinterklaasversiering, twee losse Pieten en een paar cadeautjes. Ik vind het huis nog steeds leuk en met Sinterklaas halen we hem weer uit de berging.

Tandborstel knutselen

Vandaag heb ik met een oude afwasborstel, een doos van een elektrische tandenborstel, de koker van een keukenrol en een half verrassingsei zelf een elektrische tandenborstel geknutseld.

Hieronder zie je het resultaat.

knutselen tandenborstel

 

Uiteraard zou je dit idee ook kunnen gebruiken voor een surprise met Sinterklaas. In de gebruikte doos kun je eenvoudig een cadeau verbergen.