Categorie: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes en tekeningen die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. tekeningen voor verjaardagen, sinterklaas-surprises, kerstknutsels, & voor Pasen

Bibliotheek, Surprise voor de echte leesliefhebber

Voor de echte leesliefhebber maak je met Sinterklaas natuurlijk geen surprise van één boek. Voor zo’n boekenfanaten maak je direct een hele bibliotheek!

bibliotheek surprise

Deze prachtige surprise van een bibliotheek is door een vriendin van mij gemaakt voor een klasgenoot die het ene na het andere boek uitleest. Met een schoenendoos, wat stevig karton en gekleurd papier knutsel je een kamer, boekenkasten en een paar tafeltjes en krukjes. De boeken zijn gemaakt van stevig papier / karton gevouwen in de vorm van een boek. Lees meer …..

Surprise Kat of Poes

Deze sinterklaas surprise van een kat of poes kwam ik laatst tegen op straat.

surprise poes

De surprise lijkt veel op de honden en paardensurprises die ik zelf heb gekregen en is niet moeilijk om te maken:

Tweede dozen en een paar rolletjes in de gewenste kleur verven, vervolgens een mond maken, oortjes van karton, ogen van gekleurde papier en de pootjes nog even wit maken. Lees meer …..

Tablet / iPad pen Surprise

Vorig jaar heb ik voor Sinterklaas deze surprise van een tablet / iPad pen (active stylus pencil) gekregen.

ipad / tablet pen

De basis van deze mooie surprise is een 75 centimeter lange posterkoker. Daaroverheen zit wit papier. Een kleine witte trechter dient als de tekenpunt. De iPad pen is afgewerkt met zilverkleurige plakband of duct tape. Een zwartgemaakte afgesneden tennisbal is voor het knopje aan de achterkant. Lees meer …..

Surprise kickboksen / boksring

Hieronder zie je een foto van een surprise in de vorm van een boksring.

Surprise Kickbosen

Een goede vriendin van mij heeft deze boksring gemaakt voor een klasgenoot die op kickboksen zit. Als ondergrond heeft ze een (zwartgemaakte) doos gebruikt waar het cadeau in past. Daarboven op de ring van kleine houten plankjes, stokjes en touwtjes. Lees meer …..

Crea Horsez, je favoriete paard als gehaakte knuffel

gehaakt paardTip voor de paardenliefhebbers:

Via Facebook en Instagram kun je bij Crea Horsez je eigen favoriete paard als gehaakte knuffel bestellen. Je stuurt ze een aantal foto’s van het gewenste paard gemaakt vanuit verschillende hoeken. Vervolgens wordt hier een gehaakte versie van gemaakt. Hierbij kun je kiezen tussen klein, groot en mega (15 a 40 euro).

Het is allemaal handwerk en soms is er een wachtrij van meerdere bestellingen dus soms kan het een paar weken duren voor je bestelling binnen is. Echter, het resultaat is superleuk. Soms maken ze ook een hond of ander dier.

Erg leuk als verjaardagscadeau of cadeau voor Sinterklaas of Kerst.

Slinger Pasen – Happy Easter

Voor Pasen heb ik een vrolijke paasslinger geknutseld. Van gekleurd papier heb ik eieren geknipt en daarin “Happy Easter” geschreven. Vervolgens heb ik alle gekleurde eieren aan een touw gemaakt.

Pasen slinger

Wanneer je eerst een paasei op gekleurd papier print (gebruik bijvoorbeeld het paasei-sjabloon hiernaast) en die bovenop een stapeltje gekleurde vellen legt, dan kun je eenvoudig meerdere eieren tegelijk knippen. Lees meer …..