Categorie: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes en tekeningen die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. tekeningen voor verjaardagen, sinterklaas-surprises, kerstknutsels, & voor Pasen

Voetbal surprise maken / voetbalveld knutselen

voetbalveld knutselenVoor iemand die op voetbal zit en/of gek is op voetbal(len) kun je vrij eenvoudig een leuke Sinterklaas surprise maken.

Je neemt een stuk groen papier (het voetbalveld) of je schildert een platte doos aan één kant groen en van wit papier knip je dunne stroken. Deze plak je op het groene veld om de lijnen te trekken. Uiteraard kun je deze ook met witte verf aanbrengen op het veld.

Als je toevallig nog een paar doeltjes hebt liggen van een oud spel, dan ben je helemaal snel klaar. Anders kun je van sateprikkers of ijsstokjes doelpalen maken en met een stukje stof (bijv van een witte waszak) de netten van de doelen creëren.

Gebruik pionnetjes of stukjes hout c.q. kurk (zie onderaan) voor de spelers en een knikker of tafeltennisballetje voor de bal. Als je een groen vel papier hebt gebruik, plak deze dan op een doos zodat je in die doos het cadeautje kunt stoppen. En klaar is Kees!

surprise voetbal Lees meer …..

Kapper, Sinterklaas Surprise

Mijn nichtje wil later graag kapper worden. Daarom had iemand met Sinterklaas voor haar een kapper-surprise gemaakt.

Het was een hoofd gemaakt van een bol en voorzien van heel lang geel of blond haar. Deze zat op een stok met daarvoor een heel grote schaar. Deze kappersschaar was gemaakt van stevig karton met daarom heen aluminiumfolie zodat het een mooie zilverkleurige schaar is geworden. De koker waar het hoofd op was gemaakt zat weer vast aan een doos met daarin het cadeau.
Ik vind het een heel leuk idee voor een kind dat kapper wil worden of voor iemand die al kapper is.

Nb op de achtergrond zie je nog een stukje van de kattensurprise die ik zelf had gemaakt.

Terschelling, Sinterklaas Surprise

Voor Sinterklaas avond heeft mijn oom een heel mooie surprise voor mijn opa gemaakt. Mijn opa is een groot liefhebber van de Wadden en de Waddeneilanden, met name van Terschelling. Daar is hij al vele tientallen keren geweest.

Daarom had mijn oom het eiland Terschelling voor mijn opa geknutseld. Een echt 3D eiland op een blauwe ondergrond. Met 3D huisjes en een vuurtoren die de Brandaris moet voorstellen. Met een echt lampje erin. Supermooi. En echt zand voor het strand.

De Terschelling surprise een beetje schuin van boven zodat je goed kan zien dat ie 3D is. Lees meer …..

Bibliotheek, Surprise voor de echte leesliefhebber

Voor de echte leesliefhebber maak je met Sinterklaas natuurlijk geen surprise van één boek. Voor zo’n boekenfanaten maak je direct een hele bibliotheek!

bibliotheek surprise

Deze prachtige surprise van een bibliotheek is door een vriendin van mij gemaakt voor een klasgenoot die het ene na het andere boek uitleest. Met een schoenendoos, wat stevig karton en gekleurd papier knutsel je een kamer, boekenkasten en een paar tafeltjes en krukjes. De boeken zijn gemaakt van stevig papier / karton gevouwen in de vorm van een boek. Lees meer …..

Surprise Kat of Poes

Deze sinterklaas surprise van een kat of poes kwam ik laatst tegen op straat.

surprise poes

De surprise lijkt veel op de honden en paardensurprises die ik zelf heb gekregen en is niet moeilijk om te maken:

Tweede dozen en een paar rolletjes in de gewenste kleur verven, vervolgens een mond maken, oortjes van karton, ogen van gekleurde papier en de pootjes nog even wit maken. Lees meer …..

Tablet / iPad pen Surprise

Vorig jaar heb ik voor Sinterklaas deze surprise van een tablet / iPad pen (active stylus pencil) gekregen.

ipad / tablet pen

De basis van deze mooie surprise is een 75 centimeter lange posterkoker. Daaroverheen zit wit papier. Een kleine witte trechter dient als de tekenpunt. De iPad pen is afgewerkt met zilverkleurige plakband of duct tape. Een zwartgemaakte afgesneden tennisbal is voor het knopje aan de achterkant. Lees meer …..