Categorie: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes en tekeningen die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. tekeningen voor verjaardagen, Pasen, sinterklaas-surprises en kerstknutsels.

Luchtballon maken van papier-maché & tekening van luchtballonnen

Deze luchtballon van papier-maché heb ik op school gemaakt.
Wat heb je nodig om zo’n luchtballon te knutselen: een ballon, kranten die in stukjes zijn gescheurd, veel lijm, verf, touwtjes en stevig papier. Onder de foto lees je hoe je vervolgens te werk moet gaan.

luchtballon van papier-maché knutselen

Continue reading “Luchtballon maken van papier-maché & tekening van luchtballonnen”

Borre Ballon

Borre BallonOp de verjaardag van mijn oma heb ik met mijn neef met witte hartjes ballonnen gespeeld en geknutseld.

Wanneer je zo’n hartjes ballon niet helemaal opblaast, krijg je een beetje de vorm van een dierenkop met oortjes. We hebben er een gezichtje op getekend.

Toen deed de ballon me een beetje aan Borre (van de kinderboekjes) denken.

 

 

 

 

 

 

Oma 75 jaar knutselen

Voor mijn oma die 75 jaar is geworden heb ik op een zonnige dag met een vergrootglas de tekst “Oma 75” in een stuk hout gebrand. Op de achterkant heb ik nog iets voor haar geschreven.

Oma 75 jaar knutselen

Het is een beetje gebaseerd op het cadeau dat ik had geknutseld toen mijn opa 70 werd en een souvenir van een stukje hout waarin mijn naam is gebrand.

Paasdoos voor paasontbijt knutselen

Voor het paasontbijt (of lenteontbijt) op onze school heb ik een hele mooi paasdoos gekregen van mijn vriendin. Mijn paasontbijt zat in een mooi geschilderde doos met vrolijk gekleurde bloemen. Samen met haar vader had ze deze bloemen geknutseld van stukjes van een eierdoos en dik ijzerdraad.
In de bloemen zaten heerlijke paaseitjes.

Paasdoos knutselen paasontbijt

Continue reading “Paasdoos voor paasontbijt knutselen”

De Regenboogkaars

Gisteren hebben we kaarsen gemaakt. Ik wilde graag een kaars in regenboogkleuren maken. Dat was wel een beetje lastig, want de kleuren paars, groen en oranje moesten we mengen. Maar het is gelukt. Zie de foto hieronder.

Rad van fortuin maken

Na het schaatsen in het Olympisch Stadion won ik bij een rad van fortuin een mooie sjaal. Daarna had ik zin om zelf een rad van fortuin in elkaar te knutselen.

Rad van fortuin maken

Met een stevige koker, een taartbodem, yoghurtbakje, gekleurd plakband, zand, een houten ijsstokje en een bout is dat gelukt. Als je naar de foto kijkt, spreekt het wel voor zich hoe het rad in elkaar gezet is. Het zand zit in het yoghurtbakje, zodat het rad van fortuin niet omvalt als er aan gedraaid wordt.
Zelf vind ik hem erg leuk en veel vriendinnen vonden of vinden het ook leuk om er mee te spelen en vooral om dropjes of stuiterballen te winnen.

 

Uiteraard kun je dit idee ook gebruiken voor een surprise voor Sinterklaas. Dan moet je wellicht een groter bakje gebruiken waarin je een cadeautje kunt verstoppen.