Categorie: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. sinterklaas-surprises en kerstknutsels.

Rad van fortuin maken

Na het schaatsen in het Olympisch Stadion won ik bij een rad van fortuin een mooie sjaal. Daarna had ik zin om zelf een rad van fortuin in elkaar te knutselen.

Rad van fortuin maken

Met een stevige koker, een taartbodem, yoghurtbakje, gekleurd plakband, zand en een bout is dat gelukt. Zelf vind ik hem erg leuk.

Kerstkaarten en kerstbomen knutselen

kerstkaarten knutselen

Afgelopen weekeinde heb ik kerstkaarten voor mijn opa’s en oma’s en voor een vriendje geknutseld. Hiervoor heb ik oude kerstkaarten, dik gekleurd papier, lijm en potjes met glitters gebruikt.

Vorig jaar had ik kerstbomen voor ze gemaakt.

Helaas heb ik daar geen mooie foto’s van, maar hieronder kun je wel zien hoe die waren geworden.

kerstbomen
Continue reading “Kerstkaarten en kerstbomen knutselen”

Sinterklaas Surprise Turnen

Tijdens het vieren van Sinterklaas op school heb ik van mijn klasgenootje een mooie gymzaal met turntoestellen gekregen. Ik had namelijk op mijn lootje geschreven dat ik van turnen (en zwemmen) houd. Ik vond hem erg mooi en was er heel blij mee.

turnen surprise

De surprise is gemaakt van een doos, blauw pakpapier, ijsstokjes en andere stokjes en wat rode en blauw lapjes. Continue reading “Sinterklaas Surprise Turnen”

Sinterklaas Surprise Zwemmen

Voor het vieren van Sinterklaas op school heb ik een zwembad gemaakt, want degene die ik had getrokken met lootjes trekken is gek op zwemmen.

suprise zwemmen

Het zwembad is gemaakt van een oude doos, wit en blauw karton, piepschuim en een oud lego poppetje en trappetje. De zijkanten heb ik nog wat versierd met printjes van vissen, duikers en duikboten. De kinderen vonden mijn surprise erg mooi. Continue reading “Sinterklaas Surprise Zwemmen”

Sambaballen knutselen

sambabal wc rolOp school hebben we deze week sambaballen geknutseld. Daarvoor moesten we wc-rolletjes en keukenrollen meenemen. Op school kregen we rijst en een ballon. De rijst deden we in de ballon en die plakten we weer op het rolletje.

Thuis heb ik m.b.v. een plastic ei, een plastic tube en gekleurd plakband een veel sterkere en mooiere sambabal gemaakt. Zie de foto hieronder.

Sambaballen knutselen

 

Knutselen voor Pasen: kaarten en paaseieren

Van mijn oma kreeg ik onderstaande kaart voor pasen.

Kaarten knutselen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit soort kaarten wordt met de hand gemaakt door bejaarden in het verzorgingstehuis waar mijn oma werkt. Ze zijn altijd erg mooi.

Paaseieren
Een paar jaar geleden kreeg ik twee plastic eieren op pootjes die ik zelf kon beschilderen. Erg mooi schilderen kon ik toen nog niet, maar deze paaseieren zijn wel grappig. Continue reading “Knutselen voor Pasen: kaarten en paaseieren”