Categorie: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes en tekeningen die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. tekeningen voor verjaardagen, Halloween, Sint Maarten, kerstknutsels, Pasensinterklaas-surprises

Tablet / iPad pen Surprise

Vorig jaar heb ik voor Sinterklaas deze surprise van een tablet / iPad pen (active stylus pencil) gekregen.

ipad / tablet pen

De basis van deze mooie surprise is een 75 centimeter lange posterkoker. Daaroverheen zit wit papier. Een kleine witte trechter dient als de tekenpunt. De iPad pen is afgewerkt met zilverkleurige plakband of duct tape. Een zwartgemaakte afgesneden tennisbal is voor het knopje aan de achterkant. Lees meer …..

Surprise Kat of Poes

Deze sinterklaas surprise van een kat of poes kwam ik laatst tegen op straat.

De surprise lijkt veel op de honden en paardensurprises die ik zelf heb gekregen en is niet moeilijk om te maken:

Tweede dozen en een paar rolletjes in de gewenste kleur verven, vervolgens een mond maken, oortjes van karton, ogen van gekleurde papier en de pootjes nog even wit maken.

Van een dop en chenille draad maak je de neus en de snorharen van de kat. Voor de staart kun je ook chenille draad gebruiken.

Zo’n kat of poes maken is niet moeilijk, wel heel leuk.

Tip: zorg dat je de doos waar het cadeau in zit makkelijk kunt openen, zodat de surprise heel blijft en de ontvanger nog wat langer plezier van kan hebben.

Surprise boksen / boksring

Hieronder zie je een foto van een surprise in de vorm van een boksring.

Een goede vriendin van mij heeft die voor een klasgenoot gemaakt die op kickboksen zit. Als ondergrond heeft ze een (zwartgemaakte) doos gebruikt waar het cadeau in past. Daarboven op de ring van kleine houten plankjes, stokjes en touwtjes. Lees meer …..

Crea Horsez, je favoriete paard als gehaakte knuffel

Tip voor de paardenliefhebbers:

Via Facebook en Instagram kun je bij Crea Horsez je eigen favoriete paard als gehaakte knuffel bestellen. Je stuurt ze een aantal foto’s van het gewenste paard gemaakt vanuit verschillende hoeken. Vervolgens wordt hier een gehaakte versie van gemaakt. Hierbij kun je kiezen tussen klein, groot en mega (15 a 40 euro).

Het is allemaal handwerk en soms is er een wachtrij van meerdere bestellingen dus soms kan het een paar weken duren voor je bestelling binnen is. Echter, het resultaat is superleuk. Soms maken ze ook een hond of ander dier.

Erg leuk als verjaardagscadeau of cadeau voor Sinterklaas of Kerst.

Rendier knutselen voor kerst

Op school hebben alle kinderen in de klas voor kerst een rendier geknutseld. Van 6 stukken wit karton hebben we de romp + kop en het gewei gemaakt.

Twee stukken voor het lichaam, 1 voor kop + gewei, 1 voor de neus en 2 voor de stevigheid van de romp.

Paar oogjes er op plakken en natuurlijk een rode neus voor een echt Rudolf-effect en klaar is Kees, uh Rudolf.

Rudolf rendier knutselen kerst

En zo ziet het er uit als er meerdere rendieren aan de muur hangen: Lees meer …..

Surprise Laptop met Star Stable

Gisteren heb ik bij het vieren van Sinterklaas een surprise in de vorm van een MacBook Air of laptop gekregen. Op het scherm stond een afbeelding van mijn favoriete game: Star Stable. Zoals de meeste lezers wel weten ben ik namelijk gek op paarden en dus ook op het spelen van Star Stable.

Dus dat had de Sint of Piet heel goed bedacht voor mij. Ik vind de surprise ook erg mooi.

Surprise Laptop Star Stable

Het toetsenbord van de MacBook kon eenvoudig omhoog en omlaag en daaronder zat dus het pakje 🎁: een paard van Schleich 😃 Lees meer …..

Sinterklaas Surprise Hond

Tijdens de sinterklaasviering op school heb ik een surprise in de vorm van een hond gekregen. Ik ben namelijk niet alleen gek op paarden en pony’s, maar ook op honden en eigenlijk nog heel veel dieren. Honden en honden uitlaten vind ik heel erg leuk.

hond surprise

Zoals je misschien hebt gezien, heeft deze surprise overeenkomsten met de unicorn die ik eerder heb gekregen. Dat klopt. De vriendin die deze hond heeft gemaakt heeft namelijk samengewerkt met degene die een jaar eerder de unicorn surprise voor mij had gemaakt. Lees meer …..