Categorie: Kerst

Kerst

In deze kerst categorie vind je vooral posts over knutselwerken en tekeningen die ik voor kerst heb gemaakt of gekregen, waaronder leuke kerstkaarten, kerstboompjes, een sneeuwpop en een kerststal gemaakt van ijsstokjes.

Rendier knutselen voor kerst

Op school hebben alle kinderen in onze klas een rendier geknutseld voor kerst. Van zes stukjes stevig wit papier hebben we de romp + kop en het gewei gemaakt.

Twee stukken voor het lichaam, 1 voor kop + gewei, 1 voor de neus en 2 voor de stevigheid van de romp.

Paar oogjes er op plakken en natuurlijk een rode neus voor een echt Rudolf-effect en klaar is Kees, uh Rudolf.

Rudolf rendier knutselen kerst

Zo ziet het er uit als er meerdere rendieren aan de muur hangen: Lees verder “Rendier knutselen voor kerst”

Kerststal van ijsstokjes

Kerststal Knutselen van IJsstokjes: Een leuk en eenvoudig knutselwerkje voor Kerst: een stal met Maria, Jozef, kindje Jezus + een Kerstster ✨.

Een tijdje geleden heb ik een kerststal van ijsstokjes geknutseld. Dat ging vrij makkelijk. Het knutselwerkje was voor school. Bij de taalles deden we een soort wedstrijd wie de leukste kerstknutsel zou maken. En ik heb deze kerststal met Jozef, Maria, het kindje Jezus van ijsstokjes en een kerstster van glitterpapier gemaakt en op een mooi stuk zwart papier geplakt.

Kerststal van ijsstokjes

Kerstster knutselen


Lees verder “Kerststal van ijsstokjes”

Kerstbomen van ijsstokjes

Voor mijn oma heb ik met ijsstokjes dit leuke kerstboompje gemaakt:

kerstboom ijsstokjes

Zo’n kerstboompje is eenvoudig te maken: knip meerdere ijsstokjes van klein naar groot (of andersom), verf ééntje bruin en de rest groen. Plak de groene ijsstokjes op de bruine en versier het boompje. Ik heb dat gedaan door met glitterpapier rondje te perforeren ten behoeve van de kerstballen en een glitterster /-sticker gebruikt voor de piek.

Jaren geleden hebben we op school voor de kerstmarkt eenvoudige kerstbomen van ijsstokjes gemaakt. Ieder jaar maken we iets voor de kerstmarkt en de opbrengsten van de kerstmarkt gaan naar een goed doel.

Deze kerstboompjes waren makkelijk te maken van ijsstokje die we met verf een kleurtje gaven, insmeerden met lijm en versierden met glitters en stickers.

Voor de stam gebruikten we een stukje bruin papier. Ze kunnen onder andere in de kerstboom gehangen worden.

kerstbomen ijsstokjes Lees verder “Kerstbomen van ijsstokjes”