Categorie: Zomervakantie

Hieronder vind je foto’s van mijn zomervakantie. De komende weken zal ik nog meer foto’s posten.

Zonnebloemen planten

In april heb ik een paar zaadjes van zonnebloemen geplant. Deze hadden we nog liggen van de moestuintjesactie van Albert Heijn. In de zomervakantie, half juli, waren deze uitgegroeid tot prachtige bloeiende zonnebloemen. Zie de foto hieronder.

bloeiende zonnebloemen

Later hebben we zoveel mogelijk zaadjes uit deze zonnebloemen gehaald. Uit één zonnebloem kwamen een enorm aantal zaadjes: wel meer dan 200. Die gaan we volgend jaar weer planten.

zonnebloemzaadjes

Aanvulling 2020: Lees meer …..

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Het Wiener Riesenrad is meer dan 100 jaar geleden gebouwd en is 65 meter hoog. Het reuzenrad staat aan het begin van het amusementspark/pretpark Prater en ligt vlak bij het oude centrum van Wenen, tussen het Donaukanaal en de bekende rivier de Donau.

Wiener Riesenrad

Het mooie reuzenrad in Wenen aan het begin van de avond.

Kathedraal Stephansdom in Wenen

De Stephansdom Kathedraal in Wenen

Kathedraal Wenen

Deze grootste kathedraal van Oostenrijk is maar liefst 137 meter hoog en heeft één van de hoogste kerktorens in de wereld. De eerste kerk op deze plek werd in 1147 voltooid en was gebouwd in opdracht van de bisschop van Passau. Vanaf de tweede helft van de 15e eeuw werd de kerk een kathedraal.

Waterspeeltuin in Wenen

Het was heel erg warm toen wij in Wenen waren, wel 35 graden. Gelukkig vonden we ook ergens een kleine waterspeeltuin.

Waterspeeltuin Wenen

Op veel plaatsen stonden ook (lange) rijen bij plekken waar je drinkwater kon tappen. Met het hete weer was het erg handig dat je op veel plaatsen eenvoudig water kon krijgen.

drinkwater wenen