Categorie: Zomervakantie

Hieronder vind je foto’s van mijn zomervakantie. De komende weken zal ik nog meer foto’s posten.

Foto’s van lievelingsdieren op canvas

In de meivakantie en de zomervakantie heb ik van mijn favoriete honden en mijn favoriete pony foto’s gemaakt. Vorige week heb ik een paar van die foto’s op canvas laten afdrukken zodat ik ze kan ophangen in mijn kamer.
Na een paar dagen werden de canvasfoto’s al bezorgd en ik ben er erg blij mee. Vooral die van mijn lievelingspony is erg mooi geworden. Die pony zie ik elke week. De honden alleen soms als ik bij mijn opa en oma ben en ik er één mag uitlaten. Vanaf nu kan ik die dus ook elke dag op mijn kamer zien.

Ik had de foto’s besteld bij Fotocadeau.nl. Met hun kortingscodes kon je voor je zomerfoto’s tot wel 45% korting krijgen, waardoor zulke foto’s ook niet al te duur worden.

Qua printen op de zijkanten kon je o.a. kiezen uit gespiegelde rand en uitgetrokken rand. Bij de meeste foto’s had ik spiegelen gekozen en bij één foto de uitgetrokken rand. Dat laatste vond ik achteraf niet zo mooi en ik had dus bij die foto beter kunnen kiezen voor een gespiegelde rand. Bij een andere was het spiegelen juist niet heel handig omdat de oren van de pony dan nog een keer op de rand staan. Gelukkig is het de bovenkant, dus het maakt niet zo heel veel uit.

 

 

 

 

Lees verder “Foto’s van lievelingsdieren op canvas”

Zonnebloemen planten

In april heb ik een paar zaadjes van zonnebloemen geplant. Die hadden we nog liggen van de moestuintjesactie van Albert Heijn. In de zomervakantie, half juli, waren de zaadjes uitgegroeid tot prachtige bloeiende zonnebloemen. Zie de foto hieronder.

bloeiende zonnebloemen

Later hebben we zoveel mogelijk zaadjes uit deze zonnebloemen gehaald. Uit één zonnebloem kwamen een enorm aantal zaadjes: wel meer dan 200. Die gaan we volgend jaar weer planten.

zonnebloemzaadjes

Aanvulling 2020: Lees verder “Zonnebloemen planten”

Reuzenrad van Wenen

Het grote Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Het Wiener Riesenrad is meer dan 100 jaar geleden gebouwd en is 65 meter hoog. Het reuzenrad staat aan het begin van het amusementspark/pretpark Prater en ligt vlak bij het oude centrum van Wenen, tussen het Donaukanaal en de bekende rivier de Donau.

Wiener Riesenrad

Het mooie reuzenrad in Wenen aan het begin van de avond.

Kathedraal Stephansdom in Wenen

De Stephansdom Kathedraal in Wenen, Oostenrijk

Kathedraal Wenen

Deze grootste kathedraal van Oostenrijk is maar liefst 137 meter hoog en heeft één van de hoogste kerktorens in de wereld. De eerste kerk op deze plek werd in 1147 voltooid en was gebouwd in opdracht van de bisschop van Passau. Vanaf de tweede helft van de 15e eeuw werd de kerk een kathedraal.

Waterspeeltuin in Wenen

Het was heel erg warm toen wij in Wenen waren, wel 35 graden. Gelukkig vonden we ook ergens een leuke waterspeeltuin.

Waterspeeltuin Wenen

Op veel plaatsen stonden ook (lange) rijen bij plekken waar je drinkwater kon tappen. Met het hete weer was het erg handig dat je op veel plaatsen eenvoudig water kon krijgen.

drinkwater wenen