Categorie: Overige

Pensioen, dat is echt zielig

pensioenOp TV hoorde ik iets over pensioen. Mijn opa schijnt met pensioen te zijn dus ik wilde daar wel iets meer over weten. Daarom vroeg ik aan mijn vader “Pensioen, dat is eigenlijk toch een soort levenslange vakantie?”
Mijn vader antwoordde: “Nou ja, zoiets, maar dan wel vanaf je 66e of 67e”
Dat bedoelde ik ook, maar………………………dat is echt zielig. Heb je je hele leven gewerkt en als je eindelijk veel tijd krijgt ben je al te oud om (sommige) leuke dingen te doen.

Pinniemaat van ING spaarrekening

Deze week heb ik een pinniemaat gekregen. Deze superleuke spaarpot kreeg ik bij het openen van een ING spaarrekening. Hij is in de vorm van een pinautomaat en er zit ook een pinpas bij. Zonder pinpas en pincode gaat ie niet open. er zitten stickers bij waarmee je hem kan versieren.

Als ik er geld in doe, telt ie vanzelf hoeveel geld ik heb gespaard.

Alleen als ik geld uit de spaarpot haal, moet ik zelf aangeven hoeveel dat is.

Een paar van mijn vriendinnen hebben ook zo’n pinniemaat.

Kun je de pinniemaat niet meer openen? Lees dan verder onder de foto.

Wil je zelf een pinautomaat-spaarpot naar keuze bestellen, ga dan naar AliExpress. Je vindt ze in diverse uitvoeringen, maten en kleuren. O.a. zakelijk, Minions, Hello Kitty, etc

ing pinniemaat / spaarpotPinniemaat openen:

Er komen regelmatig bezoekers op deze pagina die willen weten hoe ze de Pinniemaat moeten openen, daarom volgen hier 3 mogelijkheden: Lees verder “Pinniemaat van ING spaarrekening”

Paasei sjabloon

Je kunt het onderstaande paasei sjabloon downloaden/opslaan en vervolgens in een tekenprogramma of Word oprekken naar de gewenste grootte en dan printen. De lijn zal dan iets minder scherp worden, maar dat maakt niet uit. Je knipt hem toch uit of tekent de lijn over.

paasei sjabloon

 

Veel plezier met knutselen voor Pasen ! En vrolijk Paasfeest !

Vlinder – Glas in lood Raamhanger

Deze prachtige vlinder-raamhanger heb ik van een bekende van mijn ouders gekregen. Zij heeft een glas-in-lood cursus gedaan en daar vele mooie dingen gemaakt. Onder andere dus deze mooie vlinder die zij aan mij heeft gegeven.

Hij hangt nu bij ons voor het raam. Vooral als de zon schijnt ziet het er erg mooi uit en schijnt het licht door het dunne steen heen.

glas in lood vlinder

Foto van Vlinder-raamhanger.

Lepel Sinterklaas en Piet

Sinterklaas theelepel

De laatste keer dat ik bij mijn oma was, heb ik van haar dit mooie zilveren theelepeltje met Sinterklaas en Piet gekregen. Het is een heel oud zilveren lepeltje met een kleine afbeelding van Sint op zijn witte schimmel en een (toen nog zwarte) Piet.

Achterop staat er geschreven:

“1957, 50 jaar Sint Nicolaas viering, openbare scholen, Alkmaar”.

Hieronder ook een ingezoomde versie van de afbeelding op het lepeltje. Het is best knap gemaakt zo’n piep klein Pietje op zo’n klein stukje metaal.

 

Sint Nicolaas, 1957, Alkmaar