Categorie: Surprise

sinterklaas surpriseSinterklaas Surprises
Hieronder vind je posts met betrekking tot knutselwerken die speciaal als surprise voor Sinterklaas zijn gemaakt. Of waarvan het idee goed bruikbaar is voor een surprise.

Enkele van mijn favorieten zijn een paard, een manege (klik op de foto hiernaast), een unicorn, een zwembad en een turnzaal.

Surprise Paard zwemmen turnen gamen

Voetbal surprise maken / voetbalveld knutselen

voetbalveld knutselenVoor iemand die op voetbal zit en/of gek is op voetbal(len) kun je vrij eenvoudig een leuke Sinterklaas surprise maken.

Je neemt een stuk groen papier (het voetbalveld) of je schildert een platte doos aan één kant groen en van wit papier knip je dunne stroken. Deze plak je op het groene veld om de lijnen te trekken. Uiteraard kun je deze ook met witte verf aanbrengen op het veld.

Als je toevallig nog een paar doeltjes hebt liggen van een oud spel, dan ben je helemaal snel klaar. Anders kun je van sateprikkers of ijsstokjes doelpalen maken en met een stukje stof (bijv van een witte waszak) de netten van de doelen creëren.

Gebruik pionnetjes of stukjes hout c.q. kurk (zie onderaan) voor de spelers en een knikker of tafeltennisballetje voor de bal. Als je een groen vel papier hebt gebruik, plak deze dan op een doos zodat je in die doos het cadeautje kunt stoppen. En klaar is Kees!

surprise voetbal Lees meer …..

Kapper, Sinterklaas Surprise

Mijn nichtje wil later graag kapper worden. Daarom had iemand met Sinterklaas voor haar een kapper-surprise gemaakt.

Het was een hoofd gemaakt van een bol en voorzien van heel lang geel of blond haar. Deze zat op een stok met daarvoor een heel grote schaar. Deze kappersschaar was gemaakt van stevig karton met daarom heen aluminiumfolie zodat het een mooie zilverkleurige schaar is geworden. De koker waar het hoofd op was gemaakt zat weer vast aan een doos met daarin het cadeau.
Ik vind het een heel leuk idee voor een kind dat kapper wil worden of voor iemand die al kapper is.

Nb op de achtergrond zie je nog een stukje van de kattensurprise die ik zelf had gemaakt.

Terschelling, Sinterklaas Surprise

Voor Sinterklaas avond heeft mijn oom een heel mooie surprise voor mijn opa gemaakt. Mijn opa is een groot liefhebber van de Wadden en de Waddeneilanden, met name van Terschelling. Daar is hij al vele tientallen keren geweest.

Daarom had mijn oom het eiland Terschelling voor mijn opa geknutseld. Een echt 3D eiland op een blauwe ondergrond. Met 3D huisjes en een vuurtoren die de Brandaris moet voorstellen. Met een echt lampje erin. Supermooi. En echt zand voor het strand.

De Terschelling surprise een beetje schuin van boven zodat je goed kan zien dat ie 3D is. Lees meer …..

Tablet / iPad pen Surprise

Vorig jaar heb ik voor Sinterklaas deze surprise van een tablet / iPad pen (active stylus pencil) gekregen.

ipad / tablet pen

De basis van deze mooie surprise is een 75 centimeter lange posterkoker. Daaroverheen zit wit papier. Een kleine witte trechter dient als de tekenpunt. De iPad pen is afgewerkt met zilverkleurige plakband of duct tape. Een zwartgemaakte afgesneden tennisbal is voor het knopje aan de achterkant. Lees meer …..

Surprise kickboksen / boksring

Hieronder zie je een foto van een surprise in de vorm van een boksring.

Surprise Kickbosen

Een goede vriendin van mij heeft deze boksring gemaakt voor een klasgenoot die op kickboksen zit. Als ondergrond heeft ze een (zwartgemaakte) doos gebruikt waar het cadeau in past. Daarboven op de ring van kleine houten plankjes, stokjes en touwtjes. Lees meer …..

Surprise Laptop met Star Stable

Gisteren heb ik bij het vieren van Sinterklaas een surprise in de vorm van een MacBook Air of laptop gekregen. Op het scherm stond een afbeelding van mijn favoriete game: Star Stable. Zoals de meeste lezers wel weten ben ik namelijk gek op paarden en dus ook op het spelen van Star Stable.

Dus dat had de Sint of Piet heel goed bedacht voor mij. Ik vind de surprise ook erg mooi.

Surprise Laptop Star Stable

Het toetsenbord van de MacBook kon eenvoudig omhoog en omlaag en daaronder zat dus het pakje 🎁: een paard van Schleich 😃 Lees meer …..