Categorie: Surprise

sinterklaas surpriseSinterklaas Surprises
Hieronder vind je posts met betrekking tot knutselwerken die speciaal als surprise voor Sinterklaas zijn gemaakt. Of waarvan het idee goed bruikbaar is voor een surprise.

Enkele van mijn favorieten zijn een paard, een Harry Potter figuur, een manege (klik op de foto), een unicorn, een zwembad en een turnzaal.

Surprise Paard zwemmen turnen gamen

Camera / Fototoestel Surprise Sinterklaas

Met Sinterklaas heb ik dit jaar een surprise in de vorm van een fototoestel gekregen.

Het fototoestel is gemaakt van een grote en een klein langwerpig doosje, een crèmepotje, een paar doppen, karton. Met de printer zijn de merknaam Panasonic, het type en de afbeeldingen van de knoppen geprint. Dat laatste kun je hieronder ook goed zien

Lees verder “Camera / Fototoestel Surprise Sinterklaas”

Kaarsen Surprise Sinterklaas

Omdat mijn oma gek is op kaarsen heb ik voor Sinterklaas een surprise met 3 gekleurde kaarsen voor haar gemaakt.

De kaarsen zijn gemaakt van een Hema posterkoker. Die heb ik in drie stukken gezaagd. De uiteinden voor de langste twee kaarsen en een middenstukje voor de kleinste kaars. Als je dan een beetje scheef zaagt heb je daar het minste last van. De twee lange kaarsen hebben immers ook een nette rechte kant. Deze rechte kant heb ik op een rond stuk karton geplakt, nadat ik eerste de kaarsen en de schijf een kleurtje had gegeven. De middelste kaars heb ik bevestigd op een van de deksels en dat deksel aan de ronde schijf gelijmd. Mijn oma hoefde dus alleen maar aan de blauwe kaars te trekken en kon vervolgens haar cadeau daar uit halen en de surprise verder heel laten.
De lontjes heb ik trouwens van dikke touw gemaakt dat ik nog extra hard heb gemaakt door de stukjes touw in de lijm te dopen en dat weer te laten drogen. Net echt. Lees verder “Kaarsen Surprise Sinterklaas”

Harry Potter Surprise Knutselen

Op Sinterklaas avond heb ik een Harry Potter Surprise gekregen. Ik heb in de afgelopen maanden namelijk best veel naar de Harry Potter films zitten kijken.

Harry Potter knutselen
De Harry Potter pop is gemaakt van twee kartonnen dozen, een in 2-en gezaagde posterkoker voor de armen, gekleurd papier, een paar printjes (voor de ogen en de stropdas met Gryffindor logo) en een takje. Zijn uniform is gemaakt van gekleurd papier (bruin, lichtgrijs en paars). De achterkant van de doos van het lichaam kon eenvoudig open. Zo kon ik makkelijk mijn cadeau eruit halen zonder de surprise kapot te hoeven maken.
Lees verder “Harry Potter Surprise Knutselen”

Voetbal surprise maken / voetbalveld knutselen

voetbalveld knutselenVoor iemand die op voetbal zit en/of gek is op voetbal(len) kun je vrij makkelijk een leuke Sinterklaas surprise maken.

Je neemt een stuk groen papier (het voetbalveld) of je schildert een platte doos aan één kant groen en van wit papier knip je dunne stroken. Deze plak je op het groene veld om de lijnen te trekken. Uiteraard kun je deze ook met witte verf aanbrengen op het veld.

Als je toevallig nog een paar doeltjes hebt liggen van een oud spel, dan ben je helemaal snel klaar. Anders kun je van sateprikkers of ijsstokjes doelpalen maken en met een stukje stof (bijv van een witte waszak) de netten van de doelen creëren.

Gebruik pionnetjes of stukjes hout c.q. kurk (zie onderaan) voor de spelers en een knikker of tafeltennisballetje voor de bal.
Als je een groen vel papier hebt gebruik, plak deze dan op een doos zodat je in die doos het cadeautje kunt stoppen.
En klaar is Kees!
surprise voetbal Lees verder “Voetbal surprise maken / voetbalveld knutselen”

Surprise paard rijden

In december hebben we natuurlijk Sinterklaas gevierd op school. Voor mijn vriendinnetje heb ik als surprise een paardenbak met stallen gemaakt. Zij is een echte paardenliefhebber en gek op paardrijden.

manage & paardenbak

Ik heb het manege Ponyspoor genoemd.
(Nb op Hobbymax.nl kun je zowel knutselmaterialen als surprise bouwpakketten kopen, ook voor een paard)

Van een doos en ijsstokjes heb ik een bak gemaakt. De bodem heb ik ingesmeerd met lijm en daar zand op gedaan en daarna daar weer wat los zand op.
Van oranje notitieblaadjes en wit plakband heb ik pionnen gemaakt.
Ook heb ik de acht letters A, F, B, M, C, H, E, K op de randen langs de bak geplakt.

Lees verder “Surprise paard rijden”

Surprise Laptop met Star Stable

Gisteren heb ik bij het vieren van Sinterklaas een surprise in de vorm van een MacBook Air of laptop gekregen. Op het beeldscherm stond een afbeelding van mijn favoriete game: Star Stable. Zoals de meeste lezers wel weten ben ik namelijk gek op paarden en dus ook op het spelen van Star Stable.

Dus dat had de Sint of Piet heel goed bedacht voor mij. Ik vind de surprise ook erg mooi.

Surprise Laptop Star Stable

Het toetsenbord van de MacBook kon eenvoudig omhoog en omlaag en daaronder zat dus het pakje 🎁: een paard van Schleich 😃 Lees verder “Surprise Laptop met Star Stable”

Surprise kickboksen / boksring

Hieronder zie je een foto van een surprise in de vorm van een boksring.

Surprise Kickbosen

Een goede vriendin van mij heeft deze boksring gemaakt voor een klasgenoot die op kickboksen zit. Als ondergrond heeft ze een (zwartgemaakte) doos gebruikt waar het cadeau in past. Daarboven op de ring van kleine houten plankjes, stokjes en touwtjes. Voor die verhoging kun je natuurlijk ook een vierkante doos gebruiken. Lees verder “Surprise kickboksen / boksring”

Sinterklaas Surprise Ajax Klok

Onderstaande Sinterklaas surprise heb ik niet zelf gemaakt. Die heeft mijn vader gemaakt voor mijn nicht, maar ik vond hem erg mooi. Zij is groot fan van Ajax en wilde een Ajax klok hebben.
Mijn vader heeft toen met stevig papier, stickers (voor de sterren en cijfers) en een paar printjes (logo’s en tekst) deze Ajax klok voor mijn nicht geknutseld.

Ajax Klok Sinterklaas Surprise

In de surprise zat alleen de batterij voor een klok. Lees verder “Sinterklaas Surprise Ajax Klok”