Surprise Zwart / Fries Paard

Voor mijn vriendin heb ik deze surprise van een Fries paard gemaakt. Zij is namelijk, net als ik, gek op paarden en paardrijden. Vooral die mooie zwarte Friese paarden vindt zij geweldig.

surprise paard sinterklaas

Deze surprise heb ik gemaakt voor de Sinterklaas viering op onze school.

Zwart / Fries Paard

Aan de achterkant van het paard, onder de staart, zat de klep van de doos. Deze kon nog gewoon open zodat mijn vriendin haar cadeau er makkelijk uit kon halen en de surprise helemaal heel naar huis kon nemen.

Voor deze surprise heb ik de pony die ik zelf vorig jaar heb gekregen als voorbeeld gebruikt. Maar er nu een Fries paard van gemaakt, omdat mijn vriendin daar gek op is.
Hieronder lees je hoe je zo’n paard maakt.

Nb op Hobbymax.nl kun je zowel knutselmaterialen als surprise bouwpakketten kopen.

Paardensurprise maken:
Benodigdheden: 2 kokers van bijvoorbeeld aluminiumfolie (of van 4 keukenrollen), rechthoekig doosje en een kleiner langwerpig doosje, een kartonnen of plastic beker, gekleurd plakband, stevig papier en een klein stukje hard karton. En natuurlijk lijm en een schaar.

  1. Als de doosjes en de kokers nog niet de gewenste kleur voor het paard hebben dan moet je ze eerst verven
  2. De langwerpige kleinere doos knip of snij je een beetje schuin af, aan de lange kant laat je nog een stukje extra eraan, zodat je dat kan omvouwen en op de rug van het paard kan vastplakken (voor de stevigheid)
  3. Knip een paar oren en een paar ogen van papier en karton
  4. Knip of snij van stevig papier een flink aantal manen
  5. Plak wat plakband of papier onderaan de benen van het paard voor de hoeven (snij de kokers eventueel eerst doormidden)
  6. Zet het geheel in elkaar: eerst de benen aan het lijf, dan de beker aan de hals en de hals op het lijf, als laatste afwerken met de manen, ogen en oren en een halster of hoofdstel.

Tip: Probeer te zorgen dat het lichaam van het paard eenvoudig van onderen of aan de achterkant opengemaakt kan worden. Op die manier kan de surprise heel blijven als het cadeau er uit gehaald wordt.

Meer surprises:

 

Tips voor het maken van een surprise