Surprise Stoomboot

Zoals je wel kunt zien op deze website ben ik gek op Sinterklaas en Sinterklaas surprises. Laatst kwam ik deze stoomboot surprise tegen op een afvalcontainer. Het ging mij te ver om hem mee te nemen, maar ik heb wel een paar foto’s van de boot gemaakt.

Het is dus niet de stoomboot van Sinterklaas, maar iemand heeft de beroemde Titanic nagemaakt. Je weet wel dat onzinkbare schip dat in april 1912 tijdens de eerste tocht meteen verging door een botsing met een ijsschots. Later is hier ook een film over gemaakt. Wellicht was deze surprise voor iemand die dat een fantastische film vindt.

stoomboot surprise

De stoomboot was zeker een meter lang en gemaakt voor dozen, wc rolletjes, gekleurd papier, touw en verf. Zoals je kunt zien kon de achterkant van het schip opengemaakt worden om het cadeau eruit te halen zonder de surprise echt te beschadigen. Heel slim !

titanic knutselen

Het moet behoorlijk veel werk geweest zijn om zo’n grote boot in elkaar te knutselen.

Toen ik iets van 5 was heb ik zelf een keer een stoomboot van Sinterklaas, de pakjesboot dus, geprobeerd te knutselen. Zie hieronder. Heel eenvoudig van 2 doosjes, een wc rolletje, wat stevig papier en watten voor de rook / stoom..

pakjesboot

Let ook op de golfjes die langs de zijkant van de boot gaan 😂 .

stoomboot of pakjesboot

Zoals je ziet is het niet heel moeilijk om een eenvoudige stoomboot te maken. En het hoeft ook niet heel moeilijk te zijn om een iets mooiere te maken dan deze.