Kaarsen Surprise Sinterklaas

Omdat mijn oma gek is op kaarsen heb ik voor Sinterklaas een surprise met 3 gekleurde kaarsen voor haar gemaakt.

De kaarsen zijn gemaakt van een Hema posterkoker. Die heb ik in drie stukken gezaagd. De uiteinden voor de langste twee kaarsen en een middenstukje voor de kleinste kaars. Als je dan een beetje scheef zaagt heb je daar het minste last van. De twee lange kaarsen hebben immers ook een nette rechte kant. Deze rechte kant heb ik op een rond stuk karton geplakt, nadat ik eerste de kaarsen en de schijf een kleurtje had gegeven. De middelste kaars heb ik bevestigd op een van de deksels en dat deksel aan de ronde schijf gelijmd. Mijn oma hoefde dus alleen maar aan de blauwe kaars te trekken en kon vervolgens haar cadeau daar uit halen en de surprise verder heel laten.
De lontjes heb ik trouwens van dikke touw gemaakt dat ik nog extra hard heb gemaakt door de stukjes touw in de lijm te dopen en dat weer te laten drogen. Net echt.

Hieronder nog een foto van de voorbereiding met o.a. de in stukken gezaagde fotokoker en de kartonnen schijfjes voor de bovenkanten van de kaarsen:

Zelf heb ik dit jaar een fototoestel gekregen.