De Heimwee van Faxi – Christine Linneweever | Boekbespreking

Binnenkort moet ik weer een boekbespreking of boekpromotie houden. Waarschijnlijk kies ik hier voor het boek “De Heimwee van Faxi” van Christine Linneweever.

Heimwee van Faxi, Christine Linneweever | BoekbesprekingOp de achterkant van het boek staat de volgende samenvatting:

Faxi en Noor zijn een gouden duo. Faxi vindt het heerlijk om samen met Noor aan wedstrijden mee te doen en toeristentochten op IJsland te begeleiden. Hier komt helaas plotseling een einde aan als Noor naar Finland moet verhuizen. Faxi is ontroostbaar. Zelfs als Noor al tijden weg is, blijft hij aan haar denken. Dan hoort hij dat de Wereldkampioenschappen dit jaar in Nederland worden gehouden. Dat is het land waar Noor vandaan komt! Faxi is door het dolle heen als Ingaborg hem uitkiest om mee te gaan. Hij gelooft niks van Baldur, die beweert dat alle paarden die naar het buitenland vertrekken nooit meer terugkeren. Dat zou Ingaborg toch nooit laten gebeuren?

Hieronder het begin van mijn eigen samenvatting. Als ik klaar ben met mijn boekbespreking zal ik mijn hele tekst plaatsen:

 

Het verhaal wordt verteld vanuit Faxi. Faxi is speciale IJslandse pony, want hij heeft een bijzondere kleur, hij is een zilverappel. Kenmerkend voor zilverappels zijn vooral de witte wimpers. Daarnaast hebben ze een donkerder lichaam en zilvergrijze manen.

Naast Faxi is er Noor. Noor is ook bijzonder: ze heeft een IJslandse moeder en een Nederlandse vader en moet regelmatig verhuizen omdat haar vader expat is en telkens in andere landen moet werken.

Op het moment dat het boek begint is Noor net met haar vader en moeder vanuit de Verenigde Staten verhuisd naar IJsland, waar ook haar oma woont. Vooral de moeder van Noor geniet daar enorm van, want zij is een echte IJslandse. Noor vindt het lastig om deel uit te maken van een expat-gezin, want het is niet makkelijk om echte vriendinnen te maken als je regelmatig naar een ander land moet verhuizen. Ze heeft zich dan ook voorgenomen om geen echte vriendinnen meer te maken. Daar komt nog bij dat Noor gek is op paarden, maar een eigen paard is natuurlijk helemaal onmogelijk als je zo vaak naar een ander land verhuisd.

boekpromotie Heimwee FaxiNoor is dan ook heel gelukkig als ze Ingaborg ontmoet, de eigenaar van een aantal IJslandse paarden, waaronder Faxi, en ze mag van Ingaborg op de paardenboerderij helpen met verzorgen en rijden.
Ingaborg heeft snel door dat Noor een hele goede hulp is. Noor is een grote paardenliefhebber en brengt al haar vrije tijd door op de boerderij.
Faxi en Noor zijn een gouden duo. Faxi vindt het heerlijk om samen met Noor aan wedstrijden mee te doen en tochten met toeristen op IJsland te maken.
Noor geniet een paar jaar intens van alles wat ze meemaakt, tot het moment dat ze te horen krijgt dat ze opnieuw gaan verhuizen en dat ze nu naar Finland moeten vertrekken. Noor is in alle staten, want dan blijkt dat Ingaborg toch haar vriendin is geworden en dat ze afscheid moet nemen van haar grote liefde Faxi.

 

Bestel direct De Heimwee van Faxi of één van de andere paardenboeken van Christine Linneweever.