Category: Overige

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Het Wiener Riesenrad is meer dan 100 jaar geleden gebouwd en is 65 meter hoog. Het reuzenrad staat aan het begin van het amusementspark/pretpark Prater en ligt vlak bij het oude centrum van Wenen, tussen het Donaukanaal en de bekende rivier de Donau.

Wiener Riesenrad

Het reuzenrad in Wenen aan het begin van de avond.

Waterspeeltuin in Wenen

Het was heel erg warm toen wij in Wenen waren, wel 35 graden. Gelukkig vonden we ook ergens een kleine waterspeeltuin.

Waterspeeltuin Wenen

 

Op veel plaatsen stonden ook (lange) rijen bij plekken waar je drinkwater kon tappen. Met het hete weer was het heel handig dat je op veel plaatsen eenvoudig water kon krijgen.

drinkwater wenen

Dahlia in bloei

In april ben ik in de Keukenhof in Lisse geweest. Daar waren veel prachtige bloemen, o.a. tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Bij de uitgang kreeg ik een zak met Dahlia knollen. Ik heb deze in een pot gedaan. Er is maar 1 stengel uit de knollen gekomen, maar deze heeft sinds kort een hele mooie bloem. Ik denk dat de bloem nog mooier gaat worden.

dahlia bloem

 

Een paar dagen later was de dahlia inderdaad nog mooier geworden.

bloeiende dalia

Pinniemaat van ING spaarrekening

Deze week heb ik mijn pinniemaat gekregen. Deze superleuke spaarpot kreeg ik bij het openen van een ING spaarrekening. Hij is in de vorm van een pinautomaat en er zit ook een pinpas bij. Zonder pinpas en pincode gaat ie niet open. er zitten stickers bij waarmee je hem kan versieren.

Als ik er geld in doe, telt ie vanzelf hoeveel geld ik heb gespaard.

Alleen als ik er geld uithaal moet ik zelf aangeven hoeveel dat was.

Een paar van mijn vriendinnen hebben ook een pinniemaat.

Kun je de pinniemaat niet meer openen? Lees dan verder onder de foto.

ing pinniemaat / spaarpot

Pinniemaat openen:

Er komen regelmatig mensen op deze pagina die willen weten hoe ze de Pinniemaat moeten openen, daarom volgen hier 3 mogelijkheden:

  1. Ben je je pincode vergeten/kwijt: haal de batterijen even uit de pinniemaat en stop ze weer terug. Steek de pinpas in de spaarpot en toets 4 keer nul. Vervolgens kun je een nieuwe pincode kiezen.
  2. Je bent je pinpas kwijt: gebruik een andere bankpas of ander kaartje op credit card formaat (cadeaubon, ANWB pas, OV chip, etc)
  3. Batterijen zijn op: doe nieuwe batterijen in de pinniemaat en volg de stappen bij 1)