Category: Overige

Sinterklaas Surprise Turnen

Tijdens het vieren van Sinterklaas op school heb ik van mijn klasgenootje een mooie gymzaal met turntoestellen gekregen. Ik had namelijk op mijn lootje geschreven dat ik van turnen (en zwemmen) houd. Ik vond hem erg mooi en was er heel blij mee.

turnen surprise

De surprise is gemaakt van een doos, blauw pakpapier, ijsstokjes en andere stokjes en wat rode en blauw lapjes. Continue reading “Sinterklaas Surprise Turnen”

Sinterklaas Surprise Zwemmen

Voor het vieren van Sinterklaas op school heb ik een zwembad gemaakt, want degene die ik had getrokken met lootjes trekken is gek op zwemmen.

suprise zwemmen

Het zwembad is gemaakt van een oude doos, wit en blauw karton, piepschuim en een oud lego poppetje en trappetje. De zijkanten heb ik nog wat versierd met printjes van vissen, duikers en duikboten. De kinderen vonden mijn surprise erg mooi. Continue reading “Sinterklaas Surprise Zwemmen”

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Reuzenrad van Wenen

Het Wiener Riesenrad is meer dan 100 jaar geleden gebouwd en is 65 meter hoog. Het reuzenrad staat aan het begin van het amusementspark/pretpark Prater en ligt vlak bij het oude centrum van Wenen, tussen het Donaukanaal en de bekende rivier de Donau.

Wiener Riesenrad

Het reuzenrad in Wenen aan het begin van de avond.

Kathedraal Stephansdom in Wenen

Kathedraal Stephansdom in Wenen

Kathedraal Wenen

Deze grootste kathedraal van Oostenrijk is maar liefst 137 meter hoog en heeft één van de hoogste kerktorens in de wereld. De eerste kerk op deze plek werd in 1147 voltooid en was gebouwd in opdracht van de bisschop van Passau. Vanaf de tweede helft van de 15e eeuw werd de kerk een kathedraal.

Waterspeeltuin in Wenen

Het was heel erg warm toen wij in Wenen waren, wel 35 graden. Gelukkig vonden we ook ergens een kleine waterspeeltuin.

Waterspeeltuin Wenen

 

Op veel plaatsen stonden ook (lange) rijen bij plekken waar je drinkwater kon tappen. Met het hete weer was het heel handig dat je op veel plaatsen eenvoudig water kon krijgen.

drinkwater wenen

Dahlia in bloei

In april ben ik in de Keukenhof in Lisse geweest. Daar waren veel prachtige bloemen, o.a. tulpen, narcissen en blauwe druifjes.

Bij de uitgang kreeg ik een zak met Dahlia knollen. Ik heb deze in een pot gedaan. Er is maar 1 stengel uit de knollen gekomen, maar deze heeft sinds kort een hele mooie bloem. Ik denk dat de bloem nog mooier gaat worden.

dahlia bloem

 

Een paar dagen later was de dahlia inderdaad nog mooier geworden.

bloeiende dalia