Category: Knutselen

Hieronder vind je foto’s en uitleg met betrekking tot knutselwerkjes die ik heb gemaakt of heb gekregen.

O.a. sinterklaas-surprises en kerstknutsels.

Kerstkaarten en kerstbomen knutselen

kerstkaarten knutselen

Afgelopen weekeinde heb ik kerstkaarten voor mijn opa’s en oma’s en voor een vriendje geknutseld. Hiervoor heb ik oude kerstkaarten, dik gekleurd papier, lijm en potjes met glitters gebruikt.

Vorig jaar had ik kerstbomen voor ze gemaakt.

Helaas heb ik daar geen mooie foto’s van, maar hieronder kun je wel zien hoe die waren geworden.

kerstbomen
Continue reading “Kerstkaarten en kerstbomen knutselen”

Sinterklaas Surprise Turnen

Tijdens het vieren van Sinterklaas op school heb ik van mijn klasgenootje een mooie gymzaal met turntoestellen gekregen. Ik had namelijk op mijn lootje geschreven dat ik van turnen (en zwemmen) houd. Ik vond hem erg mooi en was er heel blij mee.

turnen surprise

De surprise is gemaakt van een doos, blauw pakpapier, ijsstokjes en andere stokjes en wat rode en blauw lapjes. Continue reading “Sinterklaas Surprise Turnen”

Sinterklaas Surprise Zwemmen

Voor het vieren van Sinterklaas op school heb ik een zwembad gemaakt, want degene die ik had getrokken met lootjes trekken is gek op zwemmen.

suprise zwemmen

Het zwembad is gemaakt van een oude doos, wit en blauw karton, piepschuim en een oud lego poppetje en trappetje. De zijkanten heb ik nog wat versierd met printjes van vissen, duikers en duikboten. De kinderen vonden mijn surprise erg mooi. Continue reading “Sinterklaas Surprise Zwemmen”

Sambaballen knutselen

Op school hebben we deze week sambaballen geknutseld. Daarvoor moesten we wc-rolletjes en keukenrollen meenemen. Op school kregen we rijst en een ballon. De rijst deden we in de ballon en die plakten we weer op het rolletje.

Thuis heb ik m.b.v. een plastic ei, een plastic tube en gekleurd plakband een veel sterkere en mooiere sambabal gemaakt. Zie de foto hieronder.

Sambaballen knutselen